Gilda Cosmetic

 

 

Familjeföretaget Gilda Cosmetic AB grundades 1988 i Göteborg av Gilda Liljeblad. Hon är en affärskvinna med en stor passion för sitt yrke och med lång erfarenhet från skönhetsbranschen.

För att få fram de bästa produkterna samarbetar Gilda Cosmetic med ledande forskare och kemister inom branschen. Produkterna förbättras ständigt och utvecklingen utgår från de senaste forskningsrönen. De är lika noggranna när de väljer leverantörer av salongsutrustning och tillbehör som de är när de väljer ut ingredienser till deras hudvård. Hälsa är ledordet för all vald utrustning. Det ska vara en god kvalitet på all utrustning och apparaterna ska ge ett bra resultat.

Ingredienserna i Gildas hudvårdsserie består av en mix av rena råvaror och en väldigt liten del syntetiska råvaror. 90-100% av råvarorna är hämtade från naturen. De prioriterar ekologiska och naturliga ingredienser. De använder bl a ekologisk rapsolja från certifierade odlare, vegetabiliska oljor från solros, jojoba, havtorn och squalene (oliv). Samt eteriska oljor från lavendel och apelsin. De använder även AHA-syror baserade på extrakt från ekologiska blåbär, sockerrör, apelsin och citron.

Gilda Cosmetic tänker på miljön. Alla förpackningar och kartonnage är miljövänligt producerade och nedbrytningsbara. Även ingredienser och innehåll är nedbrytbart och att det vi köper produceras på ett miljövänligt sätt, att det är ett bra innehåll, att det transporteras på ett miljövänligt sätt osv